03

Azi am chef să empatizez cu bărbaţii laşi şi vreau să încadrez postul ăsta în categoria ‘mostră’.
Maria se mărită cu Gigel, Vasile se însoară cu Gherghina şi de aici încep să intervină rahaturile.De ce există atât de mulţi bărbaţi care se retrag când aud că femeia cu care s-au culcat e însărcinată?
În primul rând pentru că sunt laşi, da, e o dovadă de laşitate să comiţi o chestie şi să nu-ţi mai asumi răspunderea pentru ea.Da’ şi faza cu asumatul integral a unei chestii mi se pare de-a dreptul colosală.Unele lucruri pur şi simplu te strivesc.
Te poate stivi gândul că viaţa ta se va perturba pentru totdeauna, ca rutina ta care era imbecilă, dar era a ta, se va duce dracului doar pentru faza că te-ai îmbătat într-o noapte cu lună plină, nu ţi-ai pus prezervativul şi toanta cu care ţi-ai tras-o a rămas fulgerator însărcinată.Şi bineînţeles că există oricand şi alternativa avortului, dar la pudibonderia şi habotnicia existentă în România e mult mai greu să aplici variante ajutătoare.
Şi cu cât mă gândesc mai mult la situaţia asta cu atât mă apuca mai tare vertijul.Dacă mie mi s-ar întâmpla aşa ceva ar fi de-a dreptul îngrozitor.Practic viaţa mea s-ar răsuci la 180 de grade pentru 5 minute de sport la orizontală.D’asta empatizez cu tipii laşi care fug de femeile pe care le-au lăsat însarcinate.Şi pe cuvânt că ştiu o multime de cazuri triste.Tu muritor de foame, ai lăsat-o pe una grea.Zău că nu e o chestie cu care să te mândreşti şi din cauza asta o iei la sănătoasa.Ştiţi cum se spune, fuga e ruşinoasă, dar sănătoasă .
Unii oameni pur şi simplu nu sunt făcuţi pentru răspunderi atât de mari.Înainte să comiţi o gafă d’asta monumentală mai bine te gândeşti de trei ori înainte dacă ai bani de avort sau dacă părinţii îţi vor accepta greseala şi vor dori să te ajute la creşterea copilului.Dacă n-ai de nici unele, mai bine stai în banca ta, în rutina ta năucitoare.

P.S. Nu vreau să jignesc pe nimeni prin postul ăsta.Nu cred că femeia e o fiinţă minunată, serafică şi fără pată cum nu cred nici că bărbaţii sunt minunaţi şi puternici.Lupta cu sexismele a început sa mă lase rece de ceva vreme.

Advertisements